Zum Inhalt
Startseite » Blog » Bitcoin Giveaway Scam Hits Populaire Indiase Youtuber

Bitcoin Giveaway Scam Hits Populaire Indiase Youtuber

Een populair Indiaas YouTubers gokkanaal werd gehackt en oplichters probeerden de oude Bitcoin-gavetruc te gebruiken om mensen te lokken.

Ajey Nagar, een populaire Indiase YouTuber met 6,7 miljoen abonnees, is het laatste slachtoffer van de voortdurende BitCoin-weggeverij op Youtube.

De hack gebeurde op Nagar’s tweede Youtube kanaal- CarryisLive waar hij zichzelf streamt en videogames speelt met YouTubers en beroemdheden.

Naar verluidt werden er twee Bitcoin Up weggeverij promotiefilmpjes op het kanaal geplaatst. Beide video’s toonden bitcoin-adressen. Een van de video’s bevatte ook een beeld van SpaceX en Tesla’s CEO Elon Musk die Bitcoin zou weggeven. De oplichters beloofden de Bitcoin die ze toegestuurd kregen te verdubbelen.

Tegen perstijd kondigde Ajey Nagar aan dat zijn Youtube-kanaal weer normaal is.

Dit is niet de eerste keer dat Bitcoin-zwendelaars hun weg vinden op Youtube. Zoals Cointelegraph eerder meldde, hebben valse Bitcoin-weggevertjes van kanalen die beweren te behoren tot Elon Musk, gebruikers van $150.000 opgelicht. De oplichters probeerden onlangs ook de „dubbele geldstroom“ te gebruiken om VeChain VET-muntenhouders te pakken te krijgen. YouTube’s juridische team heeft betoogd dat het platform immuun is voor de aansprakelijkheid voor cryptocurrency scams die worden gepleegd als onderdeel van de video-inhoud of -beschrijvingen.