Zum Inhalt
Startseite » Blog » Bitcoin verwacht zijwaarts of omlaag te lopen tot het voorjaar van 2021: Analist

Bitcoin verwacht zijwaarts of omlaag te lopen tot het voorjaar van 2021: Analist

  • von

De 100 procent prijsrally van Bitcoin in de afgelopen acht weken komt dicht in de buurt van de berekening, volgens Florian Grummes van Midas Touch Consulting.

In zijn nieuwsbrief zei de beleggingsstrateeg dat de BTC/USD-wisselkoers een langdurige correctie verwacht. Hij merkte op dat ondanks de euforie die zijn prijzen met meer dan 400 percenten van zijn nadir van midden maart omhoog leidde, het paar nog in een ,,zwaar overboughtsituatie.

Rode vlaggen te midden van Groene Kaarsen…

Achteraf gezien tonen bepaalde technische indicatoren die de dynamiek van een actief meten ten opzichte van de lopende trends, dat Bitcoin Revolution een overgekocht financieel instrument is. Dat vertaalt zich meestal in dit: het bod van de handelaren op de cryptocijfers van de benchmark is nu hoger dan de werkelijke kosten, wat wordt aangegeven door een neutrale momentumindicator.

De Stochastische Oscillator, die Investopedia „een nauwkeurige koop- en verkoopindicator“ noemt, toont Bitcoin bijvoorbeeld in een overboughtzone op de weekly chart. Een vergelijkbare metriek, bekend als de Relatieve Sterkte Indicator, geeft ook aan dat de cryptocrisis te heet is om tegen de huidige prijzen te verwerken.

Bitcoin brak in juli boven zijn klassieke dalende trendlijnweerstand uit, wat wijst op een duurzame opleving.

De heer Grummes merkte op dat Bitcoin nog steeds bullish is op zijn wekelijkse tijdsbestek, wat wijst op een lange termijn uptrend die in 2021 zou moeten volgen. Met dat gezegd, zei de analist dat de cryptocurrency eerst waarschijnlijk lager zou corrigeren of zijdelings zou lopen om zijn overbought signalen te neutraliseren. Maar daarna zou het waarschijnlijk zijn uptrend moeten hervatten.

„Men moet ook zenuwen van staal meenemen om het te kunnen verdragen en door mogelijke enorme pullbacks in de omvang van 30-45% van de huidige prijsniveaus te komen,“ waarschuwde hij desondanks.

Bitcoin Seizoensaanduiding

De heer Grummes heeft ook de levensduur van de Bitcoin-correctie gemeten op basis van de seizoensfractals. Zo zagen de laatste twee Decembers de cryptokringen onder extreme verkoopdruk komen te staan van beren, wat uiteindelijk leidde tot de seizoensgebonden bodemtarieven van BTC/USD. Deze keer zijn de tekenen van topping out die zouden kunnen blijven tot de lentesessie.

„Vaak is de stierloop van de bitcoin in het begin of midden van december zonder stoomgevallen,“ zei de heer Grummes. „Ofwel volgde het een scherpe corrigerende beweging en/of een zijdelingse consolidatie die enkele maanden duurde.“

Bitcoin-indicator voor seizoensgebondenheid.

Dat gezegd hebbende, merkte de analist op dat Bitcoin nog steeds een nieuw record zou kunnen vormen boven de 20.000 dollar, een psychologisch opwaarts doelwit, maar misschien niet in staat is om het geflipte niveau als ondersteuning te behouden.

BTC/USD handelde op het moment van dit schrijven tegen $19.372.